Gastronomia w ZS Kościelec

Gastronomia w ZS Kościelec
W lutym w Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu odbyły się kolejne
zajęcia gastronomiczne organizacji usług cateringowych. Zajęcia te
realizowane są w ramach projektu unijnego „Twoja Wiedza – Twoja Przyszłość
III”. Tym razem młodzież pogłębiała swą wiedzę i umiejętności na temat
cateringu dietetycznego. Podczas zajęć uczniowie dobierali potrawy do
poszczególnych diet zgodnie z ich zaleceniami żywieniowymi. Sporządzili
min. potrawkę z kurczaka, tortille a’la patatas z warzywami, galantynki
drobiowe, esencjonalny rosół oraz deser na bazie jogurtu naturalnego i
granoli z nutką truskawek i malin. Wszystkie potrawy zostały zdegustowane z
uśmiechem na twarzy, a młodzież nie może doczekać się już kolejnego
spotkania kulinarnego. Zajęcia prowadziła Barbara Nawrocka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *