Wielkimi krokami zbliża się ważne wydarzenie kulinarne w naszej szkole. Już w listopadzie odbędzie się u nas Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny, gdzie tematyką przewodnią będzie gęś. Udział w konkursie potwierdziło kilka zespołów szkół o profilu gastronomicznym. Ze względu na duże zainteresowanie konkursem uczniów naszej szkoły, koniecznością było przeprowadzenie eliminacji w celu wyłonienia najlepszej reprezentacji. Uczniowie z pieczołowitą starannością przygotowali danie zasadnicze z dodatkami, gdzie główną rolę odgrywała gęś. Ocena okazała się nie lada wyzwaniem dla jury konkursowego, gdyż młodzi kucharze zaskoczyli wszystkich swoją pomysłowością, kreatywnością i wiedzą na temat gęsiny. Każdy z zespołów miał inny, ciekawy pomysł na swoje danie. Po długich naradach udało się wyłonić najlepszych:
I miejsce – Jarosław Nowak i Aleksander Pierzchała – kl. III TŻUG,
II miejsce – Mikołaj Mrówczyński – kl. II TŻUG,
III miejsce – Jagoda Orzechowska i Katarzyna Robaczewska – kl. II TŻUG