Wszyscy uwielbiamy tradycyjne potrawy świąteczne: żurek, białą kiełbasę, wędzonki, babki…. jednak nie wszyscy mamy możliwość wykonania ich domowymi, naturalnymi metodami.
Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych już wiedzą jak samodzielnie wykonać prawdziwą, pyszną białą kiełbasę, czy schab długodojrzewający. Wszystko to dzięki warsztatom przeprowadzonym w naszej szkole przez pana Piotra Lewandowskiego (tatę naszej uczennicy) i pana Dariusza Sokołowskiego. Uczniowie, pod czujnym okiem fachowców, od podstaw wykonali białą kiełbasę, z ciekawością wysłuchali porad i wskazówek dotyczących produkcji wędlin i kiełbas. Jeszcze raz dziękujemy panom za poświęcony czas i przeprowadzenie warsztatów. To miłe, kiedy rodzice otwarcie współpracują ze szkołą i chętnie dzielą się swoim doświadczeniem i umiejętnościami.