Słodkie świąteczne zapachy nad Kościelcem

Słodkie świąteczne zapachy nad Kościelcem

Tuż przed Świętami Bożego Narodzenia w Zespole Szkół w Kościelcu odbyły się kolejne zajęcia ze Sporządzania i dekorowania wyrobów  cukierniczych w ramach projektu unijnego Twoja Wiedza – Twoja Przyszłość III.  Tym razem grupa młodych  przyszłych cukierników tworzyła świąteczne wypieki. Wśród wypieków znalazły się drożdżowe choinki i gwiazdy makowe, bałwanki bezowe, pierniczki dekorowane lukrem królewskim i z witrażykami,  szwedzkie pierniczki Basler Leckerli oraz  kajmakowe babeczki z orzechami. Wszystkie wypieki cudownie pachnące cynamonem, kardamonem i anyżem z dodatkiem maku, orzechów, bakalii i miodu.  W świątecznej atmosferze uczennice naszej szkoły pod okiem p. Żanety Marcinek tworzyły wypieki, a zapach unosił się po całej okolicy.

« 2 z 2 »

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *