Catering obiadowy w Kościelcu

Catering obiadowy w Kościelcu

Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wciąż doskonalą swoje umiejętności kulinarne dzięki udziałowi w zajęciach „Organizacja usług cateringowych” realizowanych  w ramach projektu unijnego „Twoja Wiedza – Twoja Przyszłość III”. Tym razem, pod czujnym okiem nauczycielki przedmiotów gastronomicznych p. Barbary Nawrockiej, uczyli się jak przygotować catering obiadowy. Sporządzili  min. kurczaka z dipem  jogurtowym z mango, żeberka w sosie BBQ, tagliatelle wołową w sosie ostrygowym, zupę krem z marchwi w towarzystwie racuchów oraz deser śmietankowo – bananowy. Każda dodatkowa forma zajęć praktycznych bardzo cieszy naszą młodzież, zdobywają nowe doświadczenia, które w przyszłości ułatwią im pracę zawodową.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *