W ZSP Kościelec walczyli jak w Masterchefie…

W ZSP Kościelec walczyli jak w Masterchefie…

Dnia 19 lutego 2016 roku w ZSP Kościelec odbył się konkurs szkolny „Zakąska wegetariańska i deser inspirowany wiosną”. W kulinarne szranki stanęli uczniowie klas technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.
– Taka rywalizacja w stylu popularnego Masterchef’a bardzo pobudza i rozwija zainteresowania zawodowe uczniów, uczy kreatywności, motywuje a jednocześnie odsłania talenty kulinarne – komentuje Barbara Nawrocka – jedna z organizatorek konkursu – Jednocześnie jest to świetny sposób na wyłonienie osób, które będą reprezentowały szkołę na Międzyszkolnym Konkursie Gastronomicznym w Gdyni.Komisja nagrodziła następujące osoby:
I miejsce – Jarosław Nowak – kl. II TŻUG  – krokiet mocno warzywny z sałatką wiosenną w bakłażanie oraz „Truskawkowy raj z nutką mięty”
II miejsce – Jagoda Orzechowska – kl. I TŻUG – sakiewki wegetariańskie podane z kulkami serowymi oraz ekspresowy deser z truskawką w roli głównej
III miejsce – Krzysztof Nieznalski kl. I TŻUG – tortilla z łososiem oraz deser „Wiosenny kaprys”
III miejsce – Magdalena Seroka kl. I TŻUG – tortilla warzywna oraz zapiekana gruszka z wiosennym owocem
Gratulujmy wszystkim uczestnikom a laureatom pierwszego i drugiego miejsca życzymy sukcesu na konkursie w Gdyni
Konkurs zorganizowały nauczycielki przedmiotów gastronomicznych: Barbara Nawrocka i Mariola Krawczak

« 2 z 2 »

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *